“Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” çevre eğitimi, Ülker Smartt’ın da katkılarıyla Nisan-Haziran döneminde 10 okulda, 3.000 öğrenci ve dolaylı olarak 6.000 ebeveyne ulaşacak.
Ülker Smartt, yeni nesillere yenilenebilir kaynakların önemini aktarmak ve doğanın nasıl korunabileceği konusunda bilgi vermek üzere “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler Projesi”ne destek veriyor. 7 yıldır sürdürülen proje; 2011 yılından itibaren yenilenen formatı ile Milli Eğitim Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi ve Tetra Pak’ın işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.
“Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” çevre eğitimi, Ülker Smartt’ın da katkılarıyla Nisan-Haziran döneminde 10 okulda, 3.000 öğrenci ve dolaylı olarak 6.000 ebeveyne ulaşacak.
Yıldız Holding Süt ve Sütlü Ürünler Pazarlama Genel Müdürü Başak Kluznick, sütün en sevilen hallerini çocuklarla buluşturan Ülker Smartt olarak çevre konusunda gelecek nesillerin kalıcı şekilde bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi için “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” etkinliğine destek vermekten büyük heyecan duyduklarını belirtti.
Proje kapsamında 2-3-4-5. sınıf öğrencilerine interaktif çevre eğitimi ve etkileşimli geri dönüşüm deneyimi yaşatılıyor. Çocuklara, enerji ve su tasarrufuna dikkat edilmesi; yenilenebilir kaynakların ve bunlardan üretilmiş malzemelerin kullanımına öncelik verilmesi; ambalaj atıklarının değerli bir hammadde olduğunu ve bunların yaş atıklardan ayrı toplanması konuları ayrıntılı olarak anlatılıyor. Çocuklar Ülker Smartt sütlerini içtikten sonra paketleri geri dönüşüm çalışmasında kullanıyorlar. Eğitimin en etkileşimli bölümü olan bu kısımda, 3 istasyondan oluşan geri dönüşüm seti ile geri dönüşümün aşamaları basitçe aktarılıyor:
⢠Birinci istasyonda: Öncelikle diğer atıklardan ayrı biriktirilmiş karton kutular yassılaştırılıp, ufak parçalara kesiliyor. Mikserde suyla karıştırılıyor.
⢠İkinci istasyonda: Kağıdın diğer katmanlardan ayrılması sağlanıyor. Kağıt hamurunun suyu vakumlanıp, kağıt formu veriliyor
⢠Üçüncü istasyonda ise kurutma işlemleri yapılıp, kurumaya bırakılıyor ve sonrasında kağıt oluşuyor.
Böylelikle öğrenciler, geri dönüşümün tüm adımlarını canlı olarak görebiliyorlar.
Ailelere sağlanan materyaller ile, çocuklara verilen eğitimin evlerde de desteklenmesi ve çocukların eğitimden edindikleri bilgiler çerçevesinde getirdikleri önerilere değer verilmesi konusunda tavsiyelerde bulunuluyor.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.