Ünlü Ressamlar ve Çocukları

Ünlü ressamlar ve çocukları DailyArtMagazine’in çocuk günü kutlamalarına katılmak için yayınladığı bir içerik. Bu içeriği sizlerle paylaşıyoruz.

Ünlü Ressamlar Ve Çocukları – Foto Galeri

Jean Monet

Jean, Monet’in Camille Doncieux ile ilk oğluydu. Babası onu ilk defa çizdiğinde dört aylıktı. Babasının yanında en az 11 tablo var, ancak Renoir gibi diğer ressamlar da kendisini ve annesini çizdi. Bu portre, 1872 yazında, Jean beş yaşındayken Paris yakınlarındaki Argenteuil’de kiralanan aile evinin bahçesinde çizildi. Claude tabloyu korudu ve hiç sergilemedi.

Michel Monet

Michel 1878’de doğduğunda, Jean 12 yaşındaydı ve anneleri Camille daha zayıf hissediyordu. Rahim kanserinden bir yıl sonra öldü. Bununla birlikte Michel yalnız bir çocukluk geçirmedi. Küçük Jean’ın yer aldığı Claude’nin en az 3 resmi var.

Marguerite, Jean ve Pierre Matisse

Henri Matisse’in üç çocuğu vardı. 1894 yılında kızı Marguerite doğdu. Dört yıl sonra Amélie Noellie Parayre ile evlendiğinde Marguerite’i kendi adıyla yetiştirdi. Çiftin iki oğlu vardı, Jean (1899 doğumlu) ve Pierre (1900 doğumlu). Marguerite sık sık babası için bir model görevi gördü, çünkü hasta bir çocuk olduğu için evde kalması gerekti. Aynı zamanda yetenekli bir ressam olmasına rağmen, resim yapmayı bıraktı ve eserlerinin çoğunu yok etti, böylece hiç kimse babasının imzasını atmayacaktı. Bunun yerine, 1982’de 87’de ölümüne kadar mirasını korumaya devam etti. Marguerite, herkesi bir arada tutan tutkal gibiydi.

Lucienne Bisson, Pierre, Claude ve Jean Renoir

Renoir, günlük aile hayatlarının pek çok sahnesini çizdi, buna çocuk hemşireleri Aline’in kuzeni de dahildi. İlk doğan Pierre sahne ve sinema oyuncusu oldu.

Emile, Aline, Clovis, Jean Rene, Paul Rollon “Pola”, Emile Gauguin

Paul’un sekiz çocuğu vardı ve hepsi yetenekliydi ve en büyük Emile hariç hepsi sanatçı oldu. Yine de, Paul, istediği kadar onlarla ilgilenmedi. Bir noktada, ailesini desteklemek için yeterli parası olmadığı için, sanat için ailesini feda ettiğini itiraf etti.