Her yıl sonbahar mevsimi ile birlikte ağaçlar, dinlenme dönemine girer.
Yaprakları tek tek sarı renge bürünüp, kıvrılır, sonra da dökülür. Ağaç, ilkbahara dek çok az bir gelişim gösterir. Bu süre zarfında yapraklar önce sarı, sonra kahverengi ve kırmızı renge dönüşür. Bu olayın açıklanması çok kolaydır. Yaşayan birer organizma olarak bitkiler, yaprakların sağladığı organik maddelerden yararlanarak beslenmek zorundadır.
Aynı zamanda, tıpkı hayvanlar gibi, kullanmadıkları maddeleri dışarıya atarlar. Hayvanlar bu maddeleri hemen dışarı atar. Bitkiler, maddeleri sonbahara kadar bünyelerinde bulunan bezlerde saklar.
Yaprak dökme zamanı geldiğinde ağaç, yapraklarda bulunan tüm yararlı maddeleri özümser ve geriye kalan işe yaramaz maddeleri yaprakları ile birlikte döker, işte yaprağa sırası ile sarı, kahverengi ve kırmızı rengi veren de budur.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.
Yorumları Göster
bahçedeki erik ağaçlarının yaprakları (demirin oksitlendiği gibi)pas rengini aldı,fidanlarda gelişme olmuyor.Yapraklarda haşara böcekte yok.Neden olabilir yardım ve önerilerinizi bekliyorum.