Yarını Kodlayanlar projesi koronavirüs tedbirleri kapsamında online eğitim dönemine geçiyor. Buna göre, 7-14 yaş arası çocuklar dijital platformlar üzerinden açılacak sınıflar aracılığıyla kodlama öğrenebilecek. Yarını Kodlayanlar Online Eğitimleri ile yaz sonuna kadar 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.
Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Vakıf, Habitat Derneği işbirliğiyle yürüttüğü ve bugüne kadar 60 ilde 43 binin üzerinde çocuğa ulaşan Yarını Kodlayanlar projesi online ortama taşındı. Buna göre, 7-14 yaş arası çocuklar dijital platformlar üzerinden açılacak sınıflar aracılığıyla kodlama öğrenebilecek. Online Eğitimleri ile yaz sonuna kadar 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.
Online Eğitim Programları Kullanılacak
Yarını Kodlayanlar Projesi Online Eğitimleri’ne katılmak isteyen çocukların başvuruları, 23 Nisan’dan itibaren veli ve öğretmenleri kanalıyla alınacak. 25 Nisan’da başlayacak online eğitimlere Habitat Derneği’nin websitesinde linkinde yer alan form doldurularak başvurulacak. Gelen başvurulara belli tarihler için online kurs linki gönderilecek. Online eğitimler, oluşturulan Öğrenim Yönetim Sistemi üzerinden düzenlenecek. Sistemde derse ait kaynaklar da mevcut olacak ve katılımcılar bu kaynakları görebilecek, ayrıca etkinlikleri yapabilecekler. Canlı dersler ise platform üzerinden verilen link vasıtasıylayapılacak. Gönüllü eğitmenler, belirtilen saatlerde çocuklarla buluşarak canlı ders yapacak. Bu buluşmalar sırasında uygulamaların teorik yönleri çocuklara anlatılacak. Çocuklarla aynı zamanda mini etkinlikler de yapılacak. Eğitim bitiminde çocuklara online katılım belgesi de gönderilecek.
Proje Hakkında
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak için bir araya geldi. “Yarını Kodlayanlar” Projesi’ndeki eğitimler sayesinde çocuklarımız sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğreniyor.