Kültür Sanat

Yazın 30 bin Öğrenci Daha ‘Bilgi’lendi

2 ayda Bilgi Evlerinden yararlanan 30 bini aşkın öğrenci, okumanın, öğrenmenin keyif verici yönlerini keşfetti.

Yazın 30 bin Öğrenci Daha ‘Bilgi’lendi

Çocukları bilgiye ve öğrenmeye eğlenceli aktivitelerle çeken Bilgi Evleri, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Bu yaz döneminde 11 bilgi evi de faaliyetteydi. 2 ayda bilgi yuvalarından yararlanan 30 bini aşkın öğrenci, okumanın, öğrenmenin keyif verici yönlerini keşfetti.

2 Ayda 30 Bin Öğrenci
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ‘Çocukların sokağını şekillendiren’ proje olarak tanımladığı ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren bilgi evleri, yaz döneminde de dur durak bilmedi. Kışın çocukların okuldan sonra ikinci eğitim yuvaları olan bilgi evleri yaz dönemiyle birlikte bu misyonu tek başına göğüsledi. 2 aylık sürede her gün açık olan bilgi evlerinden 30 bini aşkın öğrenci yararlandı.

Haftanın İki Günü Bir Saat Okuyoruz
En az bir spor, bir sanat dalında kendini gösteren, çok okuyan, oyundan da geri kalmayan, temiz interneti keşfeden çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen bilgi evlerinde yaz dönemi de oldukça verimli geçti. Çocuklar, eğitimden kopmadan eğlenceli bir tatil geçirdi. 2 aylık yaz dönemi süresince İngilizce kulüpleri, satranç kulüplerinde beyin jimnastiği yapan çocuklar, masa tenisi, voleybol, basketbol gibi sportif aktivitelere katıldı. Salı ve Perşembe günleri saat 9.30 ile 10.30 arasında ise okuma günleri gerçekleştirildi. Çocuklar ayrıca Ramazan ayına özel içerisinde anlamlı sözler ve resimlerin bulunduğu panolar da hazırladı.

11 Bilgi Evinde 11 Kulüp
Diğer yandan bilgi evlerinin olmazsa olmazı aktivite kulüpleri. Her bilgi evinde bir kulüp odası bulunuyor. Halk Oyunları, Mehteran, Roman Halk Dansları grupları ile İngilizce ilahiler Korosu, Tasavvuf ve Halk Müziği Koroları, Çocuk Edebiyatı, Satranç, Resim ve Ebru kulüplerinde çocuklar eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Gez Gör’le Öğreniyorlar
Bilgi evleri öğrencileri, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Gez Gör Projesi kapsamında da kültür gezilerine katılıyor. Geziler farklı ilçelerde eğitim gören çocuklar arasındaki iletişimi de artıyor. Dilovası ve Darıca bilgi evlerinden İzmit’e gelen çocuklar Kocaeli’nde yaşamalarına rağmen hiç görmedikleri Sekapark’ı, saat kulesini, Kasr-ı Hümayun gibi tarihi binaları yerinde görmenin keyfini yaşadı.

7 İlçede 11 Bilgi Evi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içerisinde hizmete açtığı İzmit Akçakoca, Derince Mehmet Akif, Ertuğrul Gazi, Darıca Kazım Karabekir, Başiskele İbn-i Sina, Diliskelesi Sezai Karakoç ve Dilovası Mimar Sinan, İzmit Tavşantepe Kireçocaları, Serdar, Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa, Karamürsel Alp bilgi evlerinde geleceğin doktoru, mühendisi, öğretmenini yetiştiriyor. Bilgi evleri kışın 114 eğitmeniyle ilköğretimde okuyan 23 bin öğrenciye hizmet veriyor.

Bilgilerini Yarıştırdılar
Büyükşehir yaz döneminde bilgi evlerini kapsayan bilgi yarışması düzenledi. 11 bilgi evinin kendi bölgelerinde katılarak finale kaldığı yarışmanın birincisi Ertuğrul Gazi, ikincisi Karamürsel Alp, üçüncü ise Büyükşehir’in Roman vatandaşların yoğun olduğu Tavşantape’de açtığı Maria Anne Bilgi Evi oldu.

Velilere De Eğitim
Proje her ne kadar çocukları öncelikli tutsa da aile bireylerinin tümünü kapsıyor. Ebeveynler de bilgi evlerinin Halk Eğitim’le birlikte açtığı okuma yazma kurslarına katılıyor. Açıktan ilköğretim ve lise diploması bile alabiliyor. Ayrıca yine velilere psikolog eşliğinde aile içi eğitim ve kişisel gelişim seminerleri veriliyor.

Kitap Okumayı Burada Öğrendim
Buğra Bulut (10): Buraya ilk geldiğimde henüz 6 yaşındaydım. Burası ailem gibi oldu. Ben buraya ikinci evim diyorum. Kitap okumayı bilgi evinde öğrendim.

Liseye Dolu Dolu Gideceğim
Eda Engin (14): 6, 7 ve 8. Sınıfta buradan destek aldım. Bu yıl liseye başlayacağım. Burada bilgisayarda araştırma gücümü artırdım. Liseye taze bilgilerle dolu dolu gireceğim için çok mutluyum.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir