Yeni bir üniversite açılıyor

Türkiye’nin önemli rekabet gücünü oluşturan, üretim ve ticaretin merkezi Kayseri, yeni üniversitesi “Melikşah”a kavuşuyor. Sanayi üniversite işbirliğinden doğan Melihşah Üniversitesi güçlü eğitim kadrosuyla 2009- 2010 yılı eğitim döneminde öğrencilere kapılarını açacak.

Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Kayseri’de kurulan Melikşah Üniversitesi eğitim anlayışına farklı bir soluk getirecek öğretim programı ve güçlü kadrosu ile Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasına girmeyi amaçlıyor.

Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve iki enstitüden oluşan üniversite, toplam 100 bin metrekare kampüs alanına yayılarak öğrencilere birinci sınıf her tür sosyal imkanı sağlayacak. Fakültelere bağlı 8 bölümden oluşan üniversite, ilk yıl sadece 380 öğrenciye eğitim öğretim verecek. 5 yıllık öngörülen planlamada ise toplam 3.220 öğrenciye ulaşacak olan Melikşah Üniversitesi’nde ilk yıl 73 öğretim üyesi ve 93 idari personel görev alacak.

Tüm kayıt yapan öğrencilere dizüstü bilgisayar ile merhaba diyen Melikşah Üniversitesi’nde öğrencilerin yüzde 20’si burs alma şansına sahip olacak. Derslerin toplam kredisinin yüzde 30’u İngilizce olarak verilen Melikşah Üniversitesi, bölgenin tek vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyor.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak “Melikşah Üniversitesi’nin Kayseri ve ülkemizin geleceğine büyük katkılar sağlayarak ve milletimizin dünya üzerinde hak ettiği yere gelmesinde büyük rol oynayacak nesiller yetiştireceğine inancım sonsuzdur. Üniversitemizin misyonu, tüm dünya üniversitelerinde olduğu gibi, eğitim, öğretim ve araştırma ile Türkiye toplumuna ihtiyaç duyduğu hizmeti üretmek için gerekli bilgi ve birikimi sağlamaktır.

Üniversitelerin varoluş sebepleri ile ilgili genel bir kabul olan; bilginin üretilmesi, öğretilmesi, sunulması ve yayılması şeklinde özetlenebilen bu dört vazgeçilmez husus hiç şüphesiz Melikşah Üniversitesi’nin de misyonu olacaktır. Boydak konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Amacımız Balkanlar, Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika ülkelerinin yüksek öğretim ihtiyaçlarına da hitap edebilecek yeni bir “dünya üniversitesi” inşa etmektir.

Dolayısıyla bu ülkelerden yüksek öğretim düzeyinde üniversitemize gelecek olan öğrenciler ve araştırmacılar aracılığıyla, geniş anlamıyla “eğitim” kalitesi ve “girişimcilik ruhu” ile Kayseri’yi dünyaya açacak köprüler oluşturulması amaçlanmaktadır.” dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nde; Türk Dili, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Matematik; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Ekonomi ve Finans, Mühendislik, Mimarlık Fakültesi’nde Bilgisayar, Endüstriyel Tasarım, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretimi verecek üniversitede ayrıca Hukuk Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü de bulunacak. Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Reşit ÖZKANCA, üniversite mütevelli heyeti içerisinde ise Başkan Memduh Boydak, Ali Ezinç, Hamdi Kınaş, Ahmet Türkmen, Doç. Dr. Abdulrahman Coşkun, Ekrem Horozoğlu, Op. Dr. Mustafa Kırman ve Veli Demirci bulunuyor.