Yeni Öğretmenlere Performans Değerlendirmesi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, stajyer öğretmenlik kalkmıyor, fakat 14 Mart 2014 tarihinde atanan öğretmenleri de kapsayacak şekilde yeni bir uygulamaya geçiliyor.

14 Mart 2014 ataması ve sonrasını da kapsayacak şekilde, yeni öğretmenler performans değerlendirmesine tabi tutulacaklar. Bu değerlendirmeden geçerli puanı alan öğretmenler, sınava girebilecekler.

Yeni yönetmeliğe göre, aday öğretmenlerin gireceği sınavlar ile memurluğa geçiş şartlarını düzenleyen maddeler değiştirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; aday öğretmenler en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak kaydıyla, yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Sözlü sınavların nasıl yapılacağı hazırlanacak yönetmelikle belirlenecek.

Yeni uygulamanın detayları henüz belli değil. Bu uygulama 14 Mart 2014 sonrasında atanan öğretmenleri kapsayacak.

Eski sisteme göre, öğretmenler atandıktan sonra bir yıl stajyer öğretmen olarak 240 saat eğitim alıyordu. Bir yılın sonunda yazılı sınava giriyorlardı ve ardından stajyerlikleri kalkıyordu. Yeni sistemde, öğretmenler atandıktan sonra performans değerlendirmesine tabi tutulacak. Değerlendirmeyi geçenler yazılı ve sözlü sınava girecek.